General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here...

Amigo 2.2 timing tensioner question

  #1  
Old 03-02-2014, 05:38 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
Default Amigo 2.2 timing tensioner question

Hello Working on a 98 amigo 2.2.. broke timing belt, well its running now, and the issue im having is with the tensioner.. when it was running for the first time the tensioner was backing off well past the old belt mark, so i shut it off. pulled the tensioner tight again to the new mark, and it did the same thing.. after the 3rd of 4th try its now staying in the proper location..(new belt mark) its a new belt,idlers,water pump and tensioner.. new head as well.. its ran maybe 20 min and it hasn't moved yet. I am afraid to drive it at the moment.. is there something i did wrong? is it normal for this to do this? any suggestions?
I tightened up all pulleys to 18 foot lbs, its a gates kit..
Thanks

Don
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Dakota_Don
Engine and Internal
1
10-20-2014 12:26 PM
Dakota_Don
Amigo
1
04-08-2014 11:13 PM
JOGGLES
Rodeo
1
12-09-2013 03:53 PM
wribbs
Trooper
5
11-20-2012 01:42 PM
AUSJohn
Engine and Internal
0
05-09-2010 04:24 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Amigo 2.2 timing tensioner question


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.