1995 Rodeo A/C problem - Isuzu Forums - Isuzu Enthusiasts Forum

Go Back  Isuzu Forums - Isuzu Enthusiasts Forum > Past Models > Rodeo
Reload this Page >

1995 Rodeo A/C problem

Rodeo Talk about Isuzu Rodeo related topics here...

1995 Rodeo A/C problem

Reply

 
 
 
  #1  
Old 08-03-2010, 03:55 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default 1995 Rodeo A/C problem

Greetings,

I have a 1995 Isuzu Rodeo, the A/C has always worked flawlessly until this morning, drove to the store with the A/C working, got back in to leave the store, cranked fine everything working, turn the A/C back on and nothing, no power to the dash control at all

nothing happens no matter what you do, no blower.. not even the blue "A/C" light comes on, checked all the fuse/relays and every things fine, pulled the dash apart to check for any plugs/wires unhooked/broken ect. and nothing seems wrong

checking the relay/fuse again under the hood reveled there is no power to either the fuse or relay, a jumper wire from a working fuse to the A/C fuse and the A/C will come on and work normally

why is there no power to either the fuse or relay under the hood for only the A/C, by no power i mean of course, pulling the fuse/relay and checking with a light tester for fire, there is nothing

is there a switch or something, somewhere that i am missing?

any advise is helpful, and again.. the A/C works fine if you run a jumper wire to power the A/C fuse under the hood
 
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2010, 06:21 PM
Member
Join Date: Nov 2009
Posts: 37
Default

1995.5 Model Year / A/C Compressor Controls

Check out this schematic
 
Reply With Quote
  #3  
Old 08-05-2010, 04:52 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default

problem solved

always seems to be something simple does it not, the heater relay was bad and prevented any power from reaching the A/C relay

never occurred to me to check the heater relay for an A/C problem....
 
Reply With Quote
  #4  
Old 08-24-2010, 12:46 AM
Junior Member
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
Default

Quick question: Were any of the idiot lights on the speedo tacho gauge area illuminated (such as the gas pump, battery, and brake light) when your blower and air conditioner weren't functioning?
Your problem sounds exactly like my problem only I have those idiot lights on, as well. I tried switching the heater relay for the air conditioning relay, but the air and blower is still not working.
I'm going in search for some new relays tomorrow.
 

Last edited by nortontriumphmec; 08-27-2010 at 12:28 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-08-2018, 11:50 PM
Junior Member
Join Date: May 2018
Posts: 1
Default Did you resolve your issue

Originally Posted by nortontriumphmec View Post
Quick question: Were any of the idiot lights on the speedo tacho gauge area illuminated (such as the gas pump, battery, and brake light) when your blower and air conditioner weren't functioning?
Your problem sounds exactly like my problem only I have those idiot lights on, as well. I tried switching the heater relay for the air conditioning relay, but the air and blower is still not working.
I'm going in search for some new relays tomorrow.
Did you resolve your issue, how? Was the relay the solution?
 
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
the rooster
New Member Area
1
12-17-2012 04:11 AM
Scott Mathews
Trooper
0
10-12-2010 11:26 PM
dalep
Rodeo
0
10-18-2009 09:28 AM
brent85
Private 'Wanted' Classifieds
0
07-12-2007 07:30 PM
jrandallc
New Member Area
1
09-18-2006 08:59 PM


Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors